Barnsjukhuset

Det korrekta namnet på den här kunden är Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus. Men det är långt och krångligt så låt oss kalla dem Barnsjukhuset. Stiftelsens uppgift är att med insamlade medel göra livet lite roligare för barn som måste ligga på sjukhus. Det gör de genom att finansiera leksaker, sjukhusclowner, datorer och iPads, speciella dagar på Liseberg och mycket annat.

BYRÅ : MILK
NÄR: 2012-2017
Hjälp oss göra barnsjukhuset barnsligare

Tanken bakom vår plattform för Barnsjukhusets kommunikation var att på sjukhus är allting så himla vuxet, så allvarligt och så tråkigt. Det måste få lov att vara lite barnsligt om man ska orka vara där så mycket som somliga barn är. Lite busigt. Det är ju ändå ett barnsjukhus.

ANNONSER I DAGSPRESS
RADIOREKLAM

Ta tråkiga, allvarliga ljud man hör hela tiden på ett sjukhus och gör om dem till något som barn blir glada av. Super Mario Bros t ex.

DET BARNSLIGA BREVET — CASEFILM

Ett vanligt insamlingsbrev. Med den lilla skillnaden att barnen på sjukhuset fick ha lite roligt med alla breven innan de skickades ut.

MER DAGSPRESSANNONSER

I den här serien kastade vi om bokstäverna på ett antal sjukdomar som innebär att barnen får tillbringa ganska mycket tid på sjukhuset. Barnsligt? Jepp.